1138 Budapest, Váci út 168. Facebook Twitter

Technológiák

TECHNOLÓGIÁK

 

A Yatas alapítása óta élenjár az iparági fejlesztésekben. Mérnökei segítségével olyan úttörő technológiákon dolgozik, amelyek a modern kor követelmenyeihez igazodva biztosítják az Ön és családja kényelmét. Felsorolni is képtelenség az elmúlt években bejegyeztetett szabadalmaikat, a versenytársakat is meglepő forradalmi újításokat, ezért engedje meg, hogy csak a legfontosabb technológiáinkat ismertessük:
 
Woolmark-gyapjú töltőanyag:
 
A Woolmark embléma olyan termékeken található, amik tiszta élő gyapjúból készülnek, és garantálja a gyapjú tartalmat, a kiváló minőséget és a Woolmark előírásokat, amiket folyamatosan ellenőriznek. A Woolmark minősítéshez elengedhetetlen, hogy a gyáron belül is kifogástalan minőség ellenőrző rendszer működjön. A 100%-ban élő gyapjúval készült termékcsalád anti-allergén, tűzálló és teljes egészében újrahasznosítható. A fehérje alapú szerkezetnek köszönhetően ezek a termékek nagy légáteresztő-képességűek, elnyelik a kellemetlen szagokat, jótékony hatással vannak a szívműködésre és csökkentik a stresszt.
 
Téli-nyári oldal:
 


A Yatas eltérő anyagokkal borítja bizonyos matracainak alsó és felső oldalát, így nyáron selyem- vagy pamutborításon, télen pedig alpaka-, vagy gyapjúborításon aludhat. Természetesen a szövet és gyapjú borítások mellet, a kiváló és több rétegű párnázó rétegek jellemzi a Yatas matracok téli és nyári alvási felületét. Ezzel az eljárással biztosítjuk vásárlóink számára az évszakhoz igazodó ideális hőérzetet.
 
Öntött habrugó-technológia:
Az öntött habrugós rendszerek általában feszesebbek, ezért kiválóan támasztják alá a testet, a test vonalát pontosan követik. A habrugók közt elhelyezkedő légcsatornáknak köszönhetően a légáteresztő képessége hatványozottan jobb, mint egy egyszerű hideghab matracnak. Az így kialakított matracok már zónázott alvásfelülettel vannak ellátva, hogy az alvás és a komfort érzetünk tökéletesebb legyen.
 
Silverline technológia:
Az ezüstion-technológiával készült matracok szálai közé dolgozott ezüstion tartalmú elemi részecskék megkötik, illetve megakadályozzák a kellemetlen szagok kialakulását. Az ezüst tartalma miatt antibakteriális hatású és nagyon hatékonyan védekezik az atkák és a matracban lévő kellemetlen szagok kialakulása ellen. Az alvásunk higiénikusabb és sokkal nyugodtabb lesz, mint egy átlag huzattal rendelkező matracnál.
 
Celliant megoldás:
 
 
A Cellian egy forradalmi technológia, ami segít a test természetes energiáját használni ásványok és rezgések segítségével. Olyan kicsik ezek az aktív részecskék, hogy szó szerint millióit tartalmazza minden egyes textil hordozószál. Az ásványok a szövetekből nem tudnak kioldódni és nem is lehet kimosni. A celliant nem csak a matrachuzatban, de a sport ruházatban is megtalálható. Az ásványok segítségével több oxigén jut a vérünkbe, ezáltal felgyorsítja a sejt regenerálódást. Klinikai tesztek szerint a celliant matracot használók kevesebbet forgolódnak éjszaka és kipihentebben ébrednek. Az elégtelen véráram miatt bekövetkezett ízületi fájdalmakat is hatékonyan enyhíti.
 
Homokóra-technológia:
 
 

A Legett&Platt által fejlesztett homokóra alakú, más néven progresszív rugó új fejezetet nyit a matracgyártásban. Az így kialakított rugótestek olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amit az egyszerű táska rugós matracokkal nem lehet elérni. A homokóra formának köszönhetően a rugók viselkedése jelentősen eltér a hagyományos rugóktól. Az első fázisban a rugótestek felső része lágyan besüppednek, majd a nagyobb terhelésnél a homokóra alakú rugók középső és sűrűbb része kezd el dolgozni és érezzük a megfelelő alátámasztást. Ennek a mechanizmusnak köszönhetően fejti ki hatását. Ezért a változó terhelés mellett is mindig akkora ellenállást fejt ki, amekkora az ember testsúlyához szükséges.
 
Purotex, antibakteriális szövet-technológia:
 
A Purotex® technológia egy pro biotikummal töltött Micro kapszulákat rejtő huzat. A kapszulák csak akkor aktivizálódnak, amikor ráfekszünk, vagy forgolódunk az ágyon. Ekkor aktivizálódnak a kapszulák és fejtik ki pro biotikumos hatásukat, ezáltal a matracunk antibakteriális és korokozóktól mentes marad.
 
Verticoil-rendszer
A Verticoil csúcstechnológiával 21%-al több rugót tartalmaz, mint egy átlag matrac és ezáltal komfortosabb kényelemérzetet biztosít. A rugótechnológia révén jobb peremtartást és testtartást biztosít a matrac teljes felületén. Az egyedi, úgynevezett "nyíltvégű" rugóknak köszönhetően a matrac jobban szellőzik, vizsgálataink szerint így akár 28%-al is hűvösebbnek érezheti azt más termékekhez képest.
 
Visco, rugalmas emlékező-technológia:
 
A Visco vagy más néven Memory Foam réteggel rendelkező matracok tökéletesen követik a test vonalát és mindenhol tökéletes alátámasztást biztosítanak. Elkerülve a nyomás pontok kialakulását és ezáltal a zsibbadást. Az emlékezőhabok a test hőére válnak lágyabbá, így igazodnak a testünk egyenetlenségeihez és biztosítsák számunkra a kényelmes alváspozíció elérését.
 
A fentieken kívül természetesen számos más újítás is szolgálja vásárlóink kényelmét. A sarkokban elhelyezett rugók az Ön kényelmének fokozásán túl segítik a matrac alaktartó képességének megőrzését, anti-allergén bevonatunkkal a pollenek jelentléte csökkenthető, de matracaink egy rész tűzálló bevonattal is megvásárolható.
 
További részletekért kérjük forduljon bizalommal munkatársainkhoz.