1138 Budapest, Váci út 168. Facebook Google+ Twitter

Yatas Tesla táskarugós matrac

Japán alváslaborokban már bizonyított, hogy a Tesla technológia javítja az alvás minőségét. A Tesla technológia a matrachuzat szövetszerkezetében alkalmazott különleges mágneses szálak sokasága. A tobozmirigy érzékeny a mágneses energiára és ezért serkenti a melatonin hormontermelést, ezáltal pozitívan szabályozza az alvási ritmust...

Részletes leírás
Termékjellemzők

Yatas Tesla táskarugós matrac leírás

Yatas Tesla ráskarugós matrac

 

 

A Yatas Tesla egy luxus kategóriájú, 7 ergonómiai zónával rendelkező, 28 cm magas táskarugós matrac. Japán alváslaborokban már bizonyított, hogy a Tesla technológia javítja az alvás minőségét. A Tesla technológia a matrachuzat szövetszerkezetében alkalmazott különleges mágneses szálak sokasága. A tobozmirigy érzékeny a mágneses energiára és ezért serkenti a melatonin hormontermelést, ezáltal pozitívan szabályozza az alvási ritmust. A tobozmirigy és a melatonin termelés erősen összefügg az alvás és az ébrenlét ciklusával. A melatonin termelés az alvási periódusunk felénél éri el csúcspontját, ez kb. hajnali 3 óra körül van, majd folyamatosan csökken az ébredéshez közelítve. A Tesla matrac cellulóz rostokból készült, selymes puha tapintású és magas nedvszívó és párologtató tulajdonságú szövet. A matrac kiválóan követi a test egyenetlenségeit ezért a gerincoszlopot megfelelően alátámassza, tehermentesíti. Az oldalsó pozícióban a váll és csípő területén, a 7 zónás kialakításnak köszönhetően kevésbé alakulnak ki nyomáspontok és ezáltal zsibbadás, vagy rosszabb esetben még napközbeni tompa fájó érzés a kulcscsonti résznél.

 

yatas wedding premium

 

A YATAS VÁLLALAT TÖRTÉNETE

A YATAS Törökország egyik legnagyobb bútor-, ágybetét- és lakástextil gyártója, Törökországban –hasonlóan, mint Magyarországon a Cardo matrac márka- a legismertebb helyi matrac márka, a Yatas márkanevet szinte minden helyi lakos jól ismeri. Az 1976-ban családi vállalkozásnak indult Yatas vállalat a kezdetekben ipari- és komforthab gyártással foglalkozott, első matracait a meglévő gyáregység bővítése és korszerűsítése után 1979-ben kezdte el gyártani az Antóliában található Kayseri városában. A belső piacon kívül számos európai országba és az Egyesült Államokba is szállítja termékeit. Hosszú évek óta a YATAS embléma minőségi és innovációs garancia a vásárlók számára. Talán ennek is köszönhető, hogy az anyaországon kívül további 45 országba találunk. YATAS termékeket. Az export országok a teljesség igénye nélkül: USA, Ciprus, Németország, Ausztria, Románia, Magyarország, Szíria, Hollandia, Líbia, Marokkó, Grúzia, Irak, Kenya, Szaúd-Arábia, Irán, Jemen, Görögország, Algéria, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Türkmenisztán, Maldív-szigetek, Egyiptom...

 

yatas régi logó

A JÓL ISMERT RÉGI YATAS LOGÓ

 

Napjainkra a Yatas vállalat tehát első sorban a rugós- és habmatracok, a memoryfoam termékek, kárpitos ágyak és kinyitható, ágyazható kanapék területén nyújt ár érték arányban elérhető árfekvésű termékeket; de 1987-től robbanásszerű növekedés történt a lakástextilek és a szállodaipari beszállítások területén. A folyamatos innovációknak és a vevői elégedettségeknek köszönhetően a kiváló minőségű termékeket előállító Yatas vállalat 2010-ben megkapta a Superbrands nemzetközi elismerést. Ahhoz, hogy a rohamosan növekvő igényeket ki lehessen elégíteni, a Yatas vállalatnak további bővítésre és gyártási rendszerezésre volt szüksége. Napjainkra a Yatas gyár három különböző helyszínen gyártja termékeit Törökországban. A legfontosabb és legnagyobb gyáregységei Kayseri és Ankara városában találhatók, a termelés és a raktározás összesen több, mint 250 000 m2-en 1400 alkalmazott közreműködésével történik.

 

yatas logó

YATAS LOGÓ MODERN KÖNTÖSBEN

 

A Yatas vállalat a kiskereskedelem területén sem tétlenkedett az elmúlt évtizedekben, így Törökországban egyedülálló módon 400 bemutató teremben kaphatók a Yatas gyár termékei. Ezt az üzleti modellt a Yatas vállalat tovább kívánja bővíteni és a jövőben Európa nagyobb városaiban –köztük Budapesten is- Yatas Home kiskereskedelmi bemutatótermeket és üzleteket kíván nyitni. A Yatas vállalat vezetése időben felismerte, hogy a vásárlói igények a komlexitás felé tolódnak el, így a matracokon, kárpitos ágyakon és az ülőgarnitúrákon túl nappali, hálószoba és étkezőbútorok kínálatát is beépítette termékválasztékában és Enza Home néven hatalmas, több ezer négyzetméteres bemutatótermekben átfogó megoldást kínál a hálószoba, az étkezők és a nappali bútorok területén Európa számos nagyvárosában. 2015-ben a legközelebbi Enza Homa üzlet a szomszédos Bécs városában található.

A Yatas márka elsődleges előnye tehát, hogy termékválasztéka igen széles, rengeteg típusú és alapanyag összetételű matrac, ágy és kamapé található meg kifogástalan minőségben és innovatív megoldásokkal. Ebből adódóan minden ember saját igényei szerinti típust választhat, ami leginkább szolgálja saját pihenésének minőségi növekedését. A nagy kapacitásnak és a modern gyártási technológiának köszönhetően a gyár bármilyen minőségi és mennyiségi igényt ki tud elégíteni. Ez az oka, hogy a YATAS termékei a közelmúltban elkezdték meghódítani Nyugat-Európa nagyvárosait is. A Yatas matracok és szállodai szettek számos szálloda tenderen szerepeltek sikerrel Európában és Magyarországon is a legnépszerűbb szállodai matracok közé sorolhatók.

 

MIT ÉRDEMES TUDNI A TÁSKARUGÓS MATRACOKRÓL?

 

A rugós matracok területén a bonellrugók hátrányait a zsákrugós, táskarugós vagy tasakrugós matracok megjelenése váltotta ki. A John Marchal által kifejlesztett és sorozatgyártásra alkalmassá tett zsákrugós rendszerek napjainkra meghódították az egész világot és el lehet mondani, hogy a legdrágább luxus matracok kivétel nélkül mind a zsákrugós matracok közül kerülnek ki. A matrac belsejében található hordó alakú rugótestek átmérője kisebb, kis textiltasakokban elhelyezkedve egymástól függetlenül tudnak elmozdulni. A zsákrugós matracok előnye, hogy a matrac nem hullámzik át egyik oldalról a másikra, a független rugók pontosabb alátámasztást, egyenletesebb formakövetést biztosítanak. A zsákrugók vastagságának változtatásával és elrendezésével megfelelően alakíthatók ki ergonómiai zónák.

A matrac gyártásban több mint 100 éve megjelent zsákrugózat használata a komforthabok megjelenéséig forradalmasította a matracipart és máig a legdrágább matracok is ezzel a rendszerrel készülnek. Zsákrugó: a bonell elavultságát és korszerűtlenségét felismerve a gyártók kifejlesztették a zsákrugót (másnéven táskarugót vagy tasakrugó), amelynek elve, hogy a rugótestek kisebb méretűek és egy kis textil tasakba bevarrva majdnem függetlenül mozognak egymástól. Ez természetesen sokkal jobb, mint elődje, de pontrugalmasságban még mindig messze elmarad a habmatracoktól, nem beszélve arról, hogy a zsákrugós matracok árfekvése nem éppen a legkedvezőbb. Természetesen a zsákrugós matracok ergonómiai alakíthatósága klasszisokkal meghaladja a bonell rugós matracokat, azonban a megfelelő zónázott kialakítás csak a felsőbb kategóriákban található meg. És még mindig ott tartunk, hogy egy fémhalmazzal az ágyunkban alszunk együtt, amely kisérletileg bizonyított módon felerősítheti az elektroszmog káros hatásait és a föld egészségtelen sugárzásainak felerősítésében is kiemelkedő szerepe van.

Matrac keménysége: Félkemény
Téli/nyári oldal: Nem
Matrac vastagsága: 28 cm
Zónák száma: 7 ergonómiai zóna
Csomagolás: Normál csomagolás
Származási ország: Törökország
Összetétel: Táskarugó+komforthab
Gyártó: Yatas®
Garancia: 10 év
Súlykorlát/oldal: 130 kg/oldal
Méret: 90x190 cm Akciós ár: 149 800 Ft
Ár: 199 733 Ft
db
Méret: 160x200 cm Akciós ár: 239 800 Ft
Ár: 319 733 Ft
db
Méret: 180x200 cm Akciós ár: 259 800 Ft
Ár: 346 400 Ft
db
Yatas Athletic matrac

El tudjuk képzelni, hogy létezik olyan matrac, amely az éjszakai pihenés során megtölt energiával, klinikailag igazolt esetekben nyújt hatékony megoldást és fájdalomcsillapító hatása van?

Kigödrösödött matrac

A kigödrösödött matracot érdemes minél előbb kicserélni, vagy ha a garancia még érvényes rá akkor azt érvényesíttetni kell. A rossz, kigödrösödött ágybetétek nagyon sok kellemetlen éjszakát okozhatnak, ha nincs időben kicserélve. Sajnos sok ember hajlamos a halogatásra, hogy jó lesz az még egy darabig, de ez miatt rosszul alszik, a dereka, háta megfájdul és az éjszakát nem alvással, hanem forgolódással fogja eltölteni...

Milyen matracot vegyünk

A válasz a milyen matracot vegyünk kérdésre, elsőre egyszerűnek tűnhet: jót, kényelmeset és persze nem drágán mindezt. Na de hogyan induljunk el? Először is fordítsunk elégséges időt a választásra, ne kapkodjuk el, mert egy hosszú távú döntésről van szó, ami komoly befolyással lehet mindennapjainkra...

Yatas mintabolt

A Yatas mintaboltban kipróbálhatja az Ön által  kiválasztott termékeket, szakemberek segítségével összehasonlíthatja azok tulajdonságait, így találva meg az igényeihez tökéletesen illeszkedő matracot.